torstai 21. maaliskuuta 2013

Pallerovalot

Tämä aihe on varmaan jo ihan out, mutta kerronpa silti näistä omista palleroista :D

Viime syksynä bongasin jostain blogista ihanat La Case de cousin Paul-pallovalot. Ihastuin valoihin ja tilasin suoraan pariisista itselleni omat. Noilta sivuilta tilaaminen oli helppoa ja paketti tuli viidessä päivässä perille. Ja hauskaakin se tilaaminen oli, kun sai itse "rakentaa" oman valosarjan ja valita vaikka jokaisen pallon eri väriseksi. Oman valosarjan rakentamiseen sain kulumaan aikaa yli tunnin, kun piti hifistellä ja miettiä tarkkaan, että otanko nyt 3 vai 4 turkoosia palloa... Ja palloja pystyi testaamaan myös valot päällä, tai ilman valoja, joten sitäkin nappia tuli klikattua aika monesti :D

Omasta valosarjasta en löytänyt tähään hätään kuvaa, mutta valitsin omiin valoihin mustia, valkoisia, punaisia ja pari keltaista ja turkoosia palloa. Valot oli siis iloinen värien sekamelska.
Tämä kuva on lainattu tuolta nettikaupan sivuilta.


Jossain vaiheessa värit rupesi kyllästyttämään ja mielessä pyöri, että haluan musta-harmaa-valkoisen valosarjan. Noilta nettisivuilta pystyy tilaamaan myös pelkkiä "pallokuoria", joten sieltä oli tarkoitus tilata pallot, että saisin vaihtelua omiin valoihin. Mutta onneksi minä olen niin laiska tilaamaan netistä, että pallojen tilaus jäi ja sitten näin täällä blogissa että palloja voisi tehdä myös itse ja siitä se ajatus sitten lähti...

Ensimmäiset harjoituskappaleet eivät onnistuneet. En tiedä oliko vika langassa, liimassa vai siinä että annoin pallojen kuivua yön yli ja näin ollen ilmapallo oli liimautunut lankaan tiukasti kiinni.
Seuraavaksi testasin pallojen tekoa kalastajalangalla ja erikeepperillä. Ja niistä tulikin tosi nättejä! :) Pallojen tekoon on varmaan yhtä monta tapaa, kuin on tekijääkin, mutta minä sain pallot onnistumaan näin...

Eli ensin puhalletaan tavallinen ilmapallo (ei vesi-ilmapallo, se on soikea) halutun kokoiseksi ja sitten lankaa ruvetaan pyörittämään pallon ympärille. Sitä mukaa kun lankaa pyöritetään, niin lanka vedetään liimaisten sormien läpi, niin että lanka imee itseensä liimaa.
Kun palloon on pyöritelty tarpeeksi lankaa, niin liimaa voi laittaa vielä tässä vaiheessa jos näyttää että lanka on jossain kohdassa liian kuiva.

Pallon annetaan kuivahtaa sen verran ettei liima tartu enää sormiin, mutta ei ole kuitenkaan aivan täysin kuiva. Sitten lankojen välisistä raoista tökitään ilmapalloa varovasti vaikka virkkuukoukun tylpällä päällä, että pallo irtoaa langasta. Kun lankapallo tuntuu sen verran kuivahtaneelta, että se pysyy kasassa (ei tarvitse olla aivan täysin kuiva), niin ilmapallo puhkaistaan ja ilmapallo vedetään varovasti pois . Ilmapallon puhkaisemisen yhteydessä jouduin myös vähän tökkimään virkkuukoukulla ilmapalloa, kun se oli kiinni jossain kohdassa vähän tiukemmin.

Koska kalastajalankapallot onnistuivat, niin sitten vaan kauppaan hakemaan mustaa puuvillalankaa ja valkoista paperinarua.
Tein myös mustavalkoisia palloja, joihin pyöritin yhtä aikaa paperinarua ja puuvillalankaa. Niistä tuli tosi kivoja! Ja siitäpä heräsi ajatus, että jos kokeilisi joskus tehdä monivärisiä palloja, vaikka neljällä eri värisellä langalla...

Ensimmäisessä kuvassa on valkoisia paperinarupalloja ja luonnonvalkoiset on kalastajalankapalloja. Nuo kalastajalangasta tehdyt pallot oli tosi kauniita ja valon kanssa näyttivät melkein kultaisilta. Meille ne ei passaa, mutta jonnekin jonne passaa luonnolliset sävyt, niin nuo pallot olisivat tosi kivat.
Näistä itse tehdyistä palloista tulee muuten seinälle ihania valon heijastumia ja varjoja, toisin kuin niistä Paulin palleroista :)


Tässä kuvassa näkyy ne mustavalkoiset pallot.
Plop, plop.

4 kommenttia:

 1. Tosi kivat ja varmaan vielä paremmat kuin ne ranskalaiset :) Mulla on ikäänkuin vaiheessa tuo homma; tasan kaksi palloa roikkuu valmiina...Tein ensin makkariin kattoon valaisimen samalla tekniikalla ja se taisi viedä mehut niin että pikkuvalot jäi kesken.http://uuttavanhaalainattua.blogspot.fi/2013/01/narupallo-valaisin.html
  Kauniisti siitä tosiaan valo suodattuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle kävi toisin päin. Tein ensin pikkuvalot, niin suunnitelmissa ollut iso jäi tekemättä ja ostinkin eteisen aulaan lampun Ikeasta ;) Toi sun tekemä lamppu oli kyllä hieno!

   Poista
 2. Kauniit on pallerot täälläkin;D Hauska "otsikko"yhteensattuma,itselleni kävi aikoinaan samallalailla,vaniljahousen Nina oli tehnyt kehystuunauksesta postauksen ja enköhän ollu samalla otsikolla samana päivänä postaillu minäkin:)Kiva kun jätit viestiä niin "löysin" tänne:)

  (Tuo salasanavahvistus muuten kantsisi ottaa pois päältä,monet ei sen takia vaivaudu jättämään viestiä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, enpä ollut ajatellut asiaa ollenkaan :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...