sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Muumimukini mun ja tätä päivää.

Tämä päivä oli alkuun ihan hanurista, kunnes se jokunen aika sitten muuttuikin ihan kivaksi. Avaudun siitä päiväisestä muutaman rivin ennen varsinaista asiaa, joka oli siis muumimukit.

Herätyskello herätti aamulla klo. 4.00. Viiden jälkeen töihin kävellessä meinasin jäätyä jääkalikaksi (omaa tyhmyyttä, kun ei osaa pukeutua). Työpäivän aikana poltin käteni ja pikku lipsahduksen takia sain maitosuihkun päälleni niin, että maitoa oli jopa korvassa. Voi sitä ihanaa kuivuneen maidon tuoksua työvaatteissa ja hiuksissa. Pari kiukkuista asiakastakin sattui kohdalle, mutta ei se mitään, ammatinvalintakysymys :) Töiden jälkeen suuntasinkin kauppaan merkkarin kuvat silmissä kiiluen, mutta ne oli loppu! Eipä sitä sitten herkuteltu muulla kuin voileipäkekseillä.
Nyt kun tarkemmin ajattelee, niin ei se työpäivä oikeastaan niin kurja ollut ja nyt tuo maitovahinkokin lähinnä naurattaa :)

Koska menin töihin kukonpierun aikaan, niin kotiinkin pääsin kivan aikaisin ja siinä vaiheessa päivä alkoi tuntua siltä, miltä sunnuntain kuuluukin tuntua.
Lapsosta tenttasin enkun sanakokeisiin ja sitten pitsan leivontaan. Ja päiväkahvit tuli nautittua, tietenkin muumimukista.

Kotimatkalla.

Mutta nämä muumimukit...
Toiset vihaa, toiset rakastaa ja keräilee. Minä kuulun jälkimmäiseen ryhmään :)
Ensimmäiset muumimukit sain v. 2003. Tai oikeastaan minä ja mieheni saimme, koska ensimmäiset neljä mukia tulivat häälahjaksi. Siitä lähtien kokoelma on karttunut hitaasti, mutta varmasti ja nyt meiltä löytyy 44 erilaista ja kaiken kaikkiaan yli 50 mukia.


Ne mukit, jotka on vielä tuotannossa, säilytän keittiönpöydän viereisellä seinällä. Nuo hyllyt on kuin tehty muumimukeille, vaikka ovat oikeasti tauluhyllyjä. Ja halpojakin olivat, vain 5,90€/hylly.

Ne mukit, joita ei saa ostettua enää kaupoista, löytyy liesituulettimen yläpuolella olevalta hyllyltä. Siitä ei saa nättiä kuvaa otettua (tai siis minä en saa tai osaa).


Netistä löytyy muumimukien hinta-arvio ja kun laskin oman kokoelmani arvon, niin mies tuumasi, että jos lähdettäisiin autokaupoille. Ei lähetty.
Kehtaakin vitsailla vakavalla asialla.

Hyviä iltakahveja!


6 kommenttia:

 1. No nyt kyllä kadettaa! Niin on mahtava kokoelma noita mukeja :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :D Tää keräily on jo jonkin sortin pakkomielle...

   Poista
 2. Mistä noita hyllyjä saa? Linkkiä? Ollut pidemmän aikaa hakusessa joku säilytysjärjestely muumi mukeillemme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo hyllyt ostin paikallisesta halpamarketista, Maxi Makasiinista, joka kuuluu Tokmannin liikkeisiin.
   Noiden ostamisesta on jo useampi vuosi aikaa, mutta tuollaisia tauluhyllyjä löytyy edelleen monesta kaupasta. Jos samassa kaupassa myydään muumimukeja, niin testaamaan vaan, onko hylly sopiva :)

   Voin huomenna mitata ja ilmottaa noiden hyllyjen syvyyden.

   Poista
  2. Kiitos, täältä löytyykin samaan konserniin kuuluva Robinhood, sieltä varmaan löytyy, tai sitten ei.

   Poista
  3. Ole hyvä :)
   Noiden minun hyllyjen hyllyosan syvyys on tasan 8cm. Ja siihen pälle etureuna ja taustalevy n. 2cm.

   Toivottavasti löydät sopivat hyllyt! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...