keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Karttapallon tarina

Minä olen aina tykännyt karttapalloista. Haaveillut reissuista ja suunnitellut maailmanympärysmatkaa. Poikani on tainnut tulla äitiinsä, koska hänen ansiostaan meillä on ihana, vanha karttapallo.

Poika oli kuusivuotias, kun hän oli eräänä kesäpäivänä mummolassa kylässä. Hän oli kierrellyt lähialueita ja huomannut että yhdessä naapuritalossa on pihakirppis. Sieltä tavaroiden joukosta poika oli bongannut vanhan karttapallon ja tinkinyt hinnan kohdilleen ja juossut mummolaan hakemaan rahaa. Kohta poikani palasi mummolaan karttapallo kainalossa ja niin mahottoman ylpeänä ostoksestaan. Poika maksoi karttapallosta ainoastaan yhden euron! Halvalla lähti.

Karttapallo löysi heti paikkansa ja on koristanut siitä asti kotiamme, olohuoneen lipaston päällä. Saa nähdä haluaako poika karttapallon mukaansa, kun muuttaa aikanaan kotoa. Täytyy siis laittaa toinen karttapallo etsintään, ettei tule tappelua. Ja mielellään tuollainen vanha, jossa on Neuvostoliitto.

Sen lisäksi että karttapallo on kaunis esine, niin se on myös hyödyllinen. Sen avulla on opiskeltu niin maantietoa kuin historiaakin. Niin ja suunniteltu sitä maailmanympärysmatkaa ;)


8 kommenttia:

 1. Kurkkimassa :)


  http://perintopesa73.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että joku käy kurkkimassa! Tulen vastavierailulle :)

   Poista
 2. Minäkin kurkkailen :) Ja tykkään myös karttapalloista. Ihana olisi kun jaksaisi näperrellä ja maalata oman sävyiseksi tuollaisen värikkään version, mutta taitaa olla ihan liikaa työtä meikäläiselle. :D

  VastaaPoista
 3. Ja minäkin kurkkailen :) Jospa nyt tämä minun kommentointi onnistuu.Sulla on kiva blogi ja mukavan näköinen koti :)
  Arvaa harmittaako kun roijasin oman karttapalloni srk:n kirpparille muutama vuosi sitten...

  VastaaPoista
 4. Hitsi, euron vaan! Ite sain sukulaisilta joskus aika hienon karttapallon, mut siinä ei oo valoa. Tämmönen ois kyllä hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poika on hyvä tinkimään, tai sitten ne on säälistä myynyt sen niin halvalla :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...