sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Sunnuntain nostalgiapläjäys

Tänään on kyllä niin nostalginen tunnelma!
Meille kotiutui lapsuudenkodistani vanha apteekin pullo. Kesällä kierrätyskeskuksesta ostamani pullo kaipasi ilmiselvästi kaveria ja onneksi kaveri löytyi niinkin läheltä, kuin äitini kaapista.
Minun lapsuudessa 80-luvulla meillä oli kotona useita apteekin pulloja koristeena, mutta jossain vaiheessa äiti siirsi ne kaapin perälle.

Ja nostalgiaa löytyy tänään myös lautaselta! Uunissa muhii pottukukko. Tuo harvinainen herkku, jota tulee tehtyä vain pari kertaa vuodessa. Nyt vesikielellä odotusta, että tuo taivaalliselle tuoksuva kukko on kypsynyt uunissa piiitkät kuusi (6!!!) tuntia. Mutta on se kaiken odotuksen arvoista.
Tuo ruoka on paras ruokamuisto lapsuudesta. Mutta pottukukon sijaan meillä oli yleensä lanttukukkoa. Kumpikin on yhtä hyviä!Pieni pullo kierrätyskeskuksesta. Iso pullo äidin jemmasta.
Ja tuo ihana Tapio Wirkkalan suunnittelema paperipussi-maljakko passaa pullojen viereen.


Pottukukosta ei ole kuvaa valmiina, koska se on vasta uunissa. Ja kun vihdoin saan sen uunista ulos, niin siinä ei paljon valokuuvamiset käy mielessä kun säntään suoraan ruokapöytään. 
Lasillinen maitoa ja kukon päälle nokare voita. 
Aijai. Kuola valuu jo nyt.

Tuommonen pieni ja sievä 3,6 kilon mötkäle. Herranjestas, sehän painaa enemmän kuin A syntyessään :D 
 Näläkä lähtee varmasti!

Pitäiskö jatkaa nostalgista tunnelmaa ja laittaa kasaripopit soimaan :)

Ihanaa ja rentoa sunnuntaita!


2 kommenttia:

 1. Ehottomasti kasaripopit soimaan!! Tänään justiinsa apteekissa ihastelin noita vanhoja pulloja, kävis meillekin niin mainiosti. :)

  En oo muuten koskaan kuullut pottukukosta. On hei ihan pakko kokeilla, senverran mielenkiintoiselta ja hyvältä näyttää!! Kuinka monta päivää tuosta pötkäleestä muuten syö, tai ehkä ennemminkin, montako annosta tuosta tulee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, poppi raikasi ja mies tuli just sillä hetkellä sisälle. Katsoi minua hieman kummallisesti :D

   Nuo kukot taitaa olla kainuulaisten ja savolaisten juttu. Mutta suosittelen kokeilemaan. Ihan sika hyvää! :)

   Tää on niin harvinaista herkkua, että syödään kolmestaan puoli kukkoa heti tuoreeltaan... Ja sitten pari seuraavaa päivää syödään sitä aamu-, väli- ja iltapalaksi :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...