Sivut

keskiviikko 13. elokuuta 2014

Lääkitys kohillaan?

Kesä oli ja kesä meni, enemmän ja vähemmän "sairastaessa". Kilpirauhasen vajaatoimintaa ei lupaavasta alusta huolimatta saatukaan heti tasapainoon, mutta nyt vihdoinkin labrat näyttää suht hyviä tuloksia ja olo tuntuu lähes normaalilta. En haluaisi olla pessimisti, mutta vähän jännittää, että miten kauan tästä olotilasta saa nauttia. Lisämunuaisen sairaus olikin sitten pahentunut lääkityksestä huolimatta. Mutta näillä mennään, kun muutakaan ei ole tarjolla!
 
Puolen vuoden tauon jälkeen sisustaminen ja kotiasiat on ruvenneet pikkuhiljaa taas kiinnostamaan ja kaivoin piiiiiitkästä aikaa järkkärin kaapista ja otin kotikuvia. Ja miehen harmiksi on tullut käytyä jopa shoppailemassa. Edistystä, sanon minä! NYT alkaa olla lääkitys kohillaan ;)
 
Mutta laitanpa niitä kotikuvia äkkiä, ennen kuin inspis menee ohi.
(Muutaman kerran yritin kesällä kirjoitella blogia, mutta päiväunet vei sittenkin voiton).

Siispä sekalainen pläjäys kotikuvia!
Jospa seuraavassa jutussa olisi joku järjen hiven mukana. Nyt vielä verrytellään ruosteisia sormen niveliä ja aivonystyröitä.


Mikä päivä? Vapaapäivä!
 

11 kommenttia:

 1. Kiva kuulla susta pitkästä aikaa :) Voitaisiin joku päivä tehdä taas kirppiskierrosta?

  VastaaPoista
 2. Ihanaa että tulit maisemiin verryttelemään sormiesi niveliä! On tässä jo ikävä sun verryttelyjä ehtinyt tulemaankin! Toivon tosiaan, että saat nyt lääkityksen kohdilleen ja taudit hallintaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nyt on sormet kipeenä näpyttelystä, mutta tässähän ne sormet vertyy!

   Poista
 3. Moikka pitkästä aikaan. Minäkin nyt sain kesällä itseäni niskasta kiinni ja kävin kilpirauhas-testeissä, ei löytynyt mitään, sen sijaan olen rajusti laktoositon, epäilivät että ehkä maidoton. Nooh, tämä maidottomuus ei joka tapaukseesa ole auttanut kaikkiin pieniin vaivoihini (niveliin, väsymykseen, järkyttävään turvotukseen jne) yhtään mitään. Mutta ei siitä sen enempää. Verryttelehän sormiasi taas kun uusi inspis iskee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kertoiko lääkäri paljon kilppariarvot oli? Kaikki lääkärit ei anna lääkitystä, jos arvot on juuri ja juuri viitteissä. Toivottavasti sinun oireisiin löytyy syy ja saat helpotuksen, onpa se sitten lääkitys tai ruokavalio :)

   Poista
 4. Onnea vaan kamppailuun täällä kilpparivaivaisten helvetissä! Toivottavasti hommat hoituu ja olo oikenee omaksi itseksesi :) Itse pääsin tasapainoon vasta pari vuotta takaperin, kun thyroxinin tilalle tuli liotyrosiini ja armourthyroid. Kiva kuulla susta ja toivottavasti jaksat postailla, kun teidän mahtavaa huushollia on kiva ihastella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin lääkäri ehdotti jotain eläinperäistä(?) lääkettä thyroxinin rinnalle, mutta se aloitetaan vasta marras-joulukuussa, jos T4V ei pelkällä thyroxinilla nouse tarpeeksi. T4V oli noussut toukokuun ja lääkityksen aloituksen jälkeen 10,6:sta 14,8:n jaTSH laskenu 3,6:stä 0,05:n. Vielä saisi kuitenkin tuo T4V vähän nousta. Melkoista vuoristorataa on vointi ollut. Välillä on virtaa kuin pienessä kylässä, mutta alamäki tulee yhtä nopeasti. Nyt on ollut "jo" pari viikkoa hyvä olo ja toivottavasti jatkuuuuuuuu :)

   Poista
  2. Joo niitä eläinperäisiä on tuo armour thyroid ja erfan thyroid. ne on jauhettua sian kilpirauhasta ja pitää sisällään kaikki kilpirauhasen tuottamat hormonit. Joillain on ongelmana se muunto, kun t4 eli se thyroxin ei muunnu t1,t2,t3 jne hormoneiksi siinä määrin, kuin pitäisi. Itseä helpotti huimasti, kun niitä alkoisaamaan purkista :) Varsinkin toi t3 on mulla ongelmana ja siksipä sen eläinperäisen lisäksi popsin vielä synteettistä t3:a.

   Poista
 5. Tervetuloa takaisin! :)
  Ja kiva että olo on ehkä hieman helpottanut, kyllä se siitä, pidän täällä peukkuja että lääkitys saatais kuntoon!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...