Sivut

torstai 14. elokuuta 2014

Matkamuistoja - Montenegro, Kroatia ja Bosnia Hertsegovina, osa 1

Kesän kohokohta oli 17. päivän reissu Montenegroon, Kroatiaan ja Bosnia Hertsegovinaan.
Reissu oli sopivasti kesäkuun alussa, kun Suomen kesä oli kauneimmillaan. Eli +5 ja satoi räntää.
Reissu oli taas itse räätälöity. Tällä kertaa lentojen aikataulut ja asunnon mukavuus oli tärkeämpää kuin minibudjetti. Haluttiin lomasta rentouttava, helppo ja ripaus luxusta.
Lennot oli Kroatiaan, Dubrovnikiin. Montenegron vuokra-asunto, jossa vietimme lähes koko loman, oli meidän käytössä vasta saapumista seuraavana päivänä, joten ensimmäiseksi yöksi piti keksiä toinen yösija. Ja onneksi näin, koska muuten Trebinje, Bosnia Hertsegovinassa, olisi jäänyt näkemättä. Lomaa suunnitellessa katsoin karttaa ja summassa päätin, että ensimmäisen yön vietämme Trebinjessä. Sinne oli Dubrovnikista alle tunnin ajomatka ja seuraavan päivän kohteeseenkin, Montenegron puolelle, ajoi vain pari tuntia.
Trebinje oli ihana, pieni kaupunki. Ja siellä oli halpaa! Jäätelötötterö jätskikioskista 0,25€, olut ravintolassa 0,80€, kolmen hengen ruokailu juomineen, alku- ja jälkiruokineen maksoi alle 30€.
Trebinjessä vietetyn yön jälkeen ajoimme Kotorinlahdelle Montenegroon. Asuntomme sijaitsi Dobrota-nimisessä kylässä, viiden kilometrin päässä Kotorista. Paikka oli meille ennestään tuttu, kun 2010 kesäkuussa vietimme lomaa samassa rakennuksessa, mutta eri asunnossa.
Tällä kertaa vuokrasimme asunnon Owners Directiltä. Asunto oli mahtava! Ja näkymä koko asunnon levyiseltä terassilta huikea. Asuntoa en voi suositella kuitenkaan aivan pienten lasten kanssa matkaaville, ja liikuntaesteisille ehdoton ei, koska parkkipaikalta asunnon ovelle oli melkein 200 porrasta. Mutta näköala oli kyllä sen arvoinen!Asunnolta on parinsadan metrin alamäki rantaan, josta löytyy muutama ravintola. Pieni kauppa ja leipomo on myös kävelymatkan päässä. Kesäkuun alussa suurin osa naapuriasunnoista oli vielä tyhjillään ja uima-altaalla oli rauhallista. Toisin on heinä-elokuussa. Silloin uima-altaalla saa kuulemma taistella aurinkotuoleista ja alue on paljon vilkkaampi.
Meillä oli tuuri säiden suhteen. Vain tulo- ja lähtöpäivinä satoi vettä. Muuten koko kaksiviikkoinen oli aurinkoista ja 25-34 lämmintä. Kesäkuu on usein epävakaista ja kun lähdimme juhannusviikon maanantaina, niin seuraaville viidelle päivälle olikin luvattu rankkoja vesisateita.

Siinäpä kuvia Trebinjestä, Montenegron asunnosta ja Dobrotan rantakadusta.
Lisää kuvia mm. Kotorista ja Perastista tulossa toisella kertaa.
Yritän päästä jyvälle, mitä kenellekin blogiystävälle kuuluu. Pikaisella vilkaisulla näytti, että elämään mahtuu niin surua kuin iloakin.
Torstain jatkoa jokaiselle! :)

4 kommenttia:

 1. Upeita kuvia! Tuommoiselle reissulle haluaisin minäkin joskus lähteä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo loma oli ihanan rentouttava. Ei tehty yhtään mitään, jos ei huvittanut :)

   Poista
 2. Huikeita kuvia! Meillä olis vielä pari kolme viikkoa lähtöön ja kohteena Cavtat Kroatiassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me oltiin reissun viimenen yö Cavtatissa. Ja 2010 oltiin pari yötä siellä myös. Onko teillä pitkä reissu? Suosittelen käymään Montenegrossa Kotorinlahdella tai Bosnia Hertsegovinan puolella, jos on aikaa!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...