Sivut

torstai 9. tammikuuta 2014

Matkamuistoja - Budapest

Talvilomaan ja Prahan reissuun on vielä pitkä kuukausi.
Olen googlettanut matkakertomuksia ja -vinkkejä, käyntikohteita ja ravintoloita. Katsellut Google Mapsin streetviewillä hotellin läheiset kadut. Nyt alkaa olla kaikki mahdolliset sivustot koluttu läpi. Kohta ei reissuun tarvitse lähteä ollenkaan, koska olen nähnyt Prahasta jo kaiken. Noh, toivottavasti ei ihan näin :D Kuvia olen tosiaan nähnyt paljon, mutta eihän sitä matkatunnelmaa saa missään muualla, kuin itse paikan päällä.

Jäin myös muistelemaan viime talven reissua Budapestiin. Ja ajattelin jakaa muutaman vinkin käyntikohteista, jos joku sattuu reissaamaan Budapestiin, tuonne ihanaan kaupunkiin.

Kävimme siis koko perheellä viiden päivän reissulla Budapestissa helmikuussa 2013.

 Aquaworld Budapest, klik.
Vesipuisto sijaitsee noin 14 kilometrin päässä keskustasta. Keskustasta kulkee linja-auto vesipuistoon, mutta me tollukat onnistuttiin myöhästymään bussista, joten otettiin taksi, ettei seuraavaa vuoroa tarvinnut odottaa tuntia. 
Vesipuisto oli iso ja siellä oli aivan hurjia vesiliukumäkiä. Minäkin kokeilin kaikkia mäkiä, mutta joihinkin en uskaltautunut toista kertaa. Sen verran hyvät kyydit sieltä sai.
Takaisin keskustaan ja hotellille mentiin myös taksilla. Taksi maksoi noin 8€ suuntaansa, joten mielellään sen maksoi, ettei väsyneinä ja nälkäisinä tarvinnut odotella linja-autoa ja kulkea vielä pikku matkaa metrolla.
Meidän, silloin 9v poika, oli vesipuistosta aivan liekeissä. Eikä siellä kyllä itselläkään tylsää ollut. Suosittelen!Budapest Zoo Klik.

Eläintarha oli kiva käyntikohde. Eläinten häkit ja aitaukset olivat pääasiassa isoja ja hyvin hoidetun näköisiä. Joidenkin eläinten, kuten laiskiaisten, aitauksiin tai häkkeihin pääsi jopa sisälle.
A:n mieleen on jäänyt myös leikkipuisto. Puoli päivää meni helposti ihmetellessä.


New Cork Cafe Klik.

Upea rakennus. Upeita herkkuja. Upea hinta...House of Terror -Museo Klik.

Museo, jossa menin sanattomaksi.
Näyttely kertoo kommunistien ja natsien hirmuteoista Unkarissa.
A ei onneksi ymmärtänyt kaikkia museon asioita. Sen verran kuitenkin, että muutamaan kiperään kysymykseen sai vastata.
 Suosittelen ehdottomasti!Ring Cafe Burger Klik.

Herkullisia ja edullisia burgereita.


Budan kukkula ja linna

Budan kukkulalla sai kulumaan helposti puoli päivää. Jalkoja säästellen mentiin ylös ja alas tuolla junalla tai hissillä, vai mikä nyt onkaan. Hienot maisemat, mutta kiertelystä saisi enemmän irti, jos ilma olisi ollut jotain muuta kuin helmikuinen hyytävä tuuli ja tihkusade.


Kauppahalli

Jos kaupungissa on kauppahalli, me menemme sinne. Kiertelemään, katselemaan ja haistelemaan.
Yläkerrassa oli aika paljon turistikrääsää, mutta alakerrassa oli vielä aito tunnelma.
 Budapest oli ihana kaupunki. Myös helmikuisessa viimassa ja loskassa.
Edullista ja herkullista ruokaa. Ihania kenkäkauppoja.
Paljon katseltavaa ja nähtävää. Budapestillä on annettavaa paljon muutakin, kuin nämä nyt esitellyt perinteiset turistikohteet. Jokainen löytäkööt itse parhaat palat Budapestiä:) 

Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...