Sivut

maanantai 13. tammikuuta 2014

Betonia 1 ja 4

Viime kesänä oli tarkoitus tehdä betonikirjaimia ja -numeroita. Niin kuin moni muukin kesälle suunniteltu asia, niin betoniaskartelu jäi tekemättä, vaikka tarvikkeetkin oli hommattu valmiiksi. Viime viikolla mies oli veljensä apuna autotallin rakennuspuuhissa ja kun oli betonin valupäivä, niin mies otti pahvimuotit mukaan. Kirjainmuotit olin jemmannut niin hyvään talteen, etten löytänyt niitä, mutta 1 ja 4  sentään löytyi. Mikähän järki on ollut laittaa kirjaimet ja numerot säilöön eri paikkoihin. Voi kun ymmärtäisin omia aivoituksia paremmin.

1 ja 4. Numerot on valittu meidän asunnon numeron mukaan. Mutta nehän passaa sopivasti vuosilukuunkin! Melkoisen röpelöt niistä tuli. Mutta silti tosi kivat. Nyt pitäisi keksiä niille paikka.Nelonen on hankala, kun se ei pysy pystyssä. Joten ehkä numerot pitäisi laittaa seinälle.
Tai sitten laitan ne ulko-oveen.

Täällä aloitellaan uutta viikkoa vapaapäivällä. Ja herranjestas, puiden takaa pilkistää aurinko! Nyt ei ole harmaata, eikä pimeää. Mutta pakkasta senkin edestä. Melkein 20 astetta. 

Pirtsakkaa pakkaspäivää!

9 kommenttia:

 1. Voi vitsi miten hienot! :)

  Päivä on todellakin pirtsakka. Tunsin sen todellakin luissa ja ytimissä, kun lähdin ilman kalsareita ulkoilemaan. Talvi yllätti taas kerran.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Tuntui pakkanen kyllä todella kylmältä, varsinkin tuulen kanssa! Onneksi talvi on jo näin pitkällä, niin ei kauheen kauan jouduta pakkasista kärsimään.

   Poista
 2. Näitä piti itsekin tehdä, mutta jäi haaveeksi ja unohdin ottaa ohjeet talteen vaikka niitä näkyi monessa blogissa. Haluaisitko tehdä ohjepostauksen? Myös noista muoteista? Kiitos :)

  Emmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, noiden tekoon ei kauheesti ohjeita tarvi, kun muotteina käytin valmiita pahvikirjaimia. Löytyy esim. täältä http://www.sinelli.fi/sinelli/product/ProductFamilySearch.action?productFamilyId=24028 Nuo 20cm korkeet oli just hyviä. Tilasin myös pienempiä, mutta ne oli niin ohuita, etten niihin edes yrittänyt. Muoteista irrotin terävällä veitsellä takapuolen (sen mikä ei tule näkyviin) ja sitten vaan sementtiä täyteen. Kuivatusta muutama päivä. Muotti oli tiukasti kiinni, joten liotin numeroita vesisankossa sen aikaa, että pahvi pehmeni ja sen sai helposti irti.

   Heleppoa on! :) Ens kesänä teen varmasti lisää!

   Poista
  2. Oho, tulipa hassusti tuo teksti.
   http://www.sinelli.fi/sinelli/product/ProductFamilySearch.action?productFamilyId=24028

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Näitä olin ihastellut monessa blogissa. Oma askartelu vähän viivästyi, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...