Sivut

keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Blogihiljaisuuden syynä kilpirauhasen vajaatoiminta

Heippa pitkästä, pitkästä aikaa!

Hyviä ja huonoja uutisia.
Pari viikkoa sitten sain vihdoinkin aikaiseksi mentyä testauttamaan kilpirauhasarvoni. Huonot uutiset ovat, että arvothan olivat aivan persiilleen. Hyvät uutiset ovat, että vihdoinkin kaikkiin epämääräisiin vaivoihin, väsymykseen, ketutukseen, ihottumiin, kamaliin PMS-raivonpuuskiin, huonoon oloon, käsien kipuiluun, päänsärkyihin, horjahteluun ja kömpelyyteen, käheään ääneen ja kurkun kipuihin löytyi syy. Oireita on ollut jo vuosia ja olen tiedostanut, että kaikki nämä oireet eivät voi olla ihan normaalia, vaikka lääkärit niin ovat väittäneetkin.

Ensi viikolla pääsen kilpirauhasvaivoihin erikoistuneen lääkärin vastaanotolle ja toivon todella, että lääkitys aloitetaan. Ja että lääkitys tepsii. 


Helmikuussa tuli totaalinen stoppi kaikelle. Työn lisäksi en ole jaksanut tehdä kertakaikkisen mitään. 
Mutta kyllä täältä vielä noustaan! Ja blogikin saa jatkoa. Vaikka eipä täällä kotona ole mitään tapahtunut tämän hiljaiselon aikana. Sohvan tyynyt ovat painuneet  kaikesta istumisesta ja sänky tullut vieläkin tutummaksi.


Kuvan tunnelmissa vielä, mutta toivottavasti viikon päästä alkaa uusi elämä.

Onko siellä enää ketään? 
Aurinkoista huhtikuuta!

26 kommenttia:

 1. Usko tai älä, mutta jokin aika sitten kävi mielessä että eihän ole sattunut mitään todella kurjaa ja kävin ihan bloginkin puolella katsomassa että olenhan vielä lukijasi :) Hienoa että syy selvisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kiva! Ja nyt itkettää tieto siitä, että joku on ajatellut minua täällä blogimaailmassa! (itkuherkkyys kuuluu myös oireisiin ;D )
   Kyllä täältä vielä palataan bloggaamaan. Lääkityksellä tai ilman :D

   Poista
 2. Onpa mukava kuulla sinusta!

  Pidetään peukkuja lääkkeiden suhteen.

  Tsemppiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä. Minä en suostu lähtemään sieltä lääkäristä ilman reseptiä. ;)

   Poista
 3. Tosi yleisiä on nää kilipirauhasen toimintahäiriöt ja vaikka se onkin tylsää, niin olipa onni, että sulla sattui justiin silloin olemaan arvot ihan persiillään kun kokeet otettiin. Sekin kun kuulemma on tavallista, että voi olla että kokeissa ei näy ainakaan ekalla kertaa mitään epänormaalia ja silti voi olla sitä vajaatoimintaa. Että olipa hyvä kun syy löytyi ja toivottavasti alkaa lääkkeet pian tepsimään toivotulla tavalla. Vaikka vähän tai vähän enemmän säätöä sekin alkuun tarvii.

  Hieno homma, että syy selvisi ja sait apua. Lyttää vaan rauhassa niitä tyynyjä siellä niin kauan kuin on tarpeen. Me jaksetaan täällä kyllä odottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olisi vieläkään varmaan testeihin mennyt, mutta onneksi asiasta on lähiaikoina kirjoitettu lehdissä ja työkaverilla löydettiin sama vika.
   Yleislääkärit ei osaa tehdä asialle mitään, mutta nyt pääsen asiaan perehtyneelle lääkärille. Olen toiveikas, että nyt saan apua!

   Kiva että on vielä lukijoita, kunhan jaksan ruveta tarinoimaan :)

   Poista
 4. Kiva että olet taas takaisin ja vielä parempi, että sait oireille syyn ja lääkitys pääsee alkamaan! Oletkos muuten tietoinen Kaisa Jaakkolan kirjasta Hormonidieetti? Kirjasta löytyy paljon aiheeseen liittyvää tietoa + lääkehoidon ulkopuolisia hoitokeinoja, suosittelen tutustumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä etsiä kirja käsiin. Kiitos vinkistä! :)

   Poista
 5. En tajunnut miten tärkeä kilpirauhasen kunto on, ennen kuin itse vajaatoimintaan sairastuin muutama vuosi sitten. Lääkityksellä olen, mutta arvot silti välillä heittelee...lääkitystä lisätään ja taas vähennetään ja taas lisätään.
  Lääkärin menin työkaverin kehoituksesta, kun olin aina todella väsynyt ja paino alkoi oudosti nousta.
  Mutta onneksi tähän tautiin on lääkitys vaikka loppuelän juttu onkin...kyllä se siitä alkaa taas sujumaan, kun saat lääkityksen..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saan lääkityksen ja se tepsii. Ei ole ainakaan mitään menetettävää, kun olo on niin kamala koko ajan. Tavallaan olen iloinen, että syy löytyi, mutta toisaalta vähän surettaakin.

   Poista
 6. Tervetuloa kerhoon,mulla on sama vaiva.Ja varmaan just sun iässä sain lääkkeet.Ja tosiaankin,älä lähde sieltä lääkäristä ilman reseptiä,laita sellainen rähinä päälle et antavat lääkkeet.Siinä menee kyllä aikaa ennenkuin ne alkaa vaikuttaa mutta oothan sä jo pitkään kärsinyt että muutama viikko vielä pitää jaksaa.

  Tie sonnalla ollaan mekin mun esikoisen kans kulettu täällä et mihin se M hävisi.Kiva kun jaksoit nyt ilmineerata :)

  Se hyvä puolihan tässä tosiaan on että sait oireille syyn eikä kyseessä ole vain kiukkuinen ja väsynyt "akka".

  Ja hei,jää reippaasti saikulle jos voimat tuntuu loppuvan,kyllä ne pärjää ilman suakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, kiitos kerhoon pääsystä! Hyppään paljon mieluummin kilpirauhaskerhoon tuolta luulotautisten kerhosta :D

   Sairasloma on välillä käynyt mielessä, vaan sinnillä olen töissä käynyt. Lopun päivää olenkin istunut sohvalla tai nukkunut. Ja itkeskellyt.

   Poista
 7. Voih, olen kyllä miettinyt että onkohan kaikki ok kun postauksia ei tullut mut nythän se syy selvisi. Ja ihan ymmärrettävää onkin. Minun pitäisi itsekin tutkituttaa kilpirauhasarvot, sillä tätilläni ja pikkusiskollani on tuo vaiva myös. Tsemppiä ja jaksamisia sinne ja pietääs peukkuja, että lääkityksestä on apua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että täällä on mietitty :´)
   Ja kiitos tsempistä. Sitä tarvitaan.
   Ja ehdottomasti testeihin, jos on oireita. (Olen paraskin puhuja, kun monta vuotta viivyttelin ;D )

   Poista
 8. Tsemiä, toivotaan että lääkäriltä löytyy apu! Kyllä täällä vielä kuulolla ollaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kuulla, että täällä on vielä lukijoita :)

   Poista
 9. tsemppiä, kilpirauhasen toimintavaivat on tosi yleisiäkin ja varsinkin naisilla. Ihmettelen jos niitä ei ole alun alkaenkaan tutkittu heti alkajaisiksi. Itselläni löytyi sama vaiva sydämentykyttelyn taustalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! :)
   Minä olen ravannut lääkärissä monen oireen takia, mutta olen valittanut aina vain yhtä oiretta kerralla. Mutta jospa nyt saisin apua, kun on testitulokset paperilla ja kerron kaikki oireet (21 kohdan lista) asiaan perehtyneelle lääkärille.

   Poista
 10. Kovasti olen kaipaillut ja ihmetellyt missä olet! Onneksi ei mitään vakavaa vaikka nuo oireet ei oikein kivoja kyllä ole sinulla olleet. Toivottavasti saat avun. En malta olla utelematta että löytyykö tuo erikoislääkäri kotikaupungistasi? Nimittäin samaa vaivaa on täälläkin ja olen etsinut lääkäriä joka asiasta tosiaankin tietäisi jotakin eikö arvailisi. Minulla on ollut aineenvaihdunnan kanssa ongelmaa ja se lienee yksi oire myös noissa kilpirauhas ongelmissa.
  Toivon lämpimästi että voit paremmin ja pääset normasliin päiväjärjestykseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terveystalolla käy parin viikon välein sisätautien erikoislääkäri Pertti Kuusela, joka on nettifoorumeiden mukaan todella hyvin perehtynyt kilpirauhasvaivoihin. Voin kertoa kokemuksia, kunhan tiistaina olen käynyt hänen vastaanotolla :)

   Poista
  2. Kiitos jo etukäteen, olen kuulolla :).

   Poista
 11. Voi kurjuus, on olo tuntunut varmasti inhottavalta. Toisaalta sille on nyt syy.Lähipiirissäni on tätä samaa ja heillä ainakine lo, alun jälkeen lähtenyt mukavasti rullaamaan, kun lääkitykset yms kohillaan. Kyllä sä nouset sieltä vielä, aivan varmasti. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Nyt on lääkitys aloitettu. Toivottavasti oikea annostus löytyy pian :)

   Poista
 12. Täälläkin yksi kilpirauhaspotilas. Itselläni on melkoisen raju vajaatoiminta, joten syön harvinaisen suurta tyroksiiniannostakin. Mutta pysyy homma ikäänkuin kasassa, kun vihdoinkin löyty jokunen vuosi sitten oikea annostus :)

  Hyvä kun olet käynyt kokeissa ja asia selviää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi hakeuduin vihdoinkin lääkärille, joka ymmärsi asian. Minua vähän jännittää lääkkeen aloitus, kun kontrolliin pääsen vasta elokuussa. Minä lähden kohta reissuun ja sitten lääkäri jääkin kesälomalle. Jospa tuo thyroxinin aloitusmäärä olisi oikea, eikä pompsahda kesän aikana liikatoiminnan puolelle.

   Poista
 13. Ihana tyyny ja kisukat. Parempaa vointia sinulle diagnoosin myötä :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...