Sivut

tiistai 17. joulukuuta 2013

Joulumietteitä

Joulu lähestyy. Ja neljän päivän vapaat.
Voi että minä odotan kinkun paistoa, joulukirkkoa, äidin tekemää kasakkasalaattia, joulusaunaa, kiireetöntä aikaa perheen kanssa ja aattopäivän kihelmöivää tunnelmaa.

Minun lapsuuden joulut poikkeaa A:n lapsuuden jouluista valtavasti. 
Minä vietin lähes kaikki joulut mummolassa, jossa oli aina koko suku paikalla. Aikuisille se oli varmaan aika stressaavaa, kun saunassa käynnit piti aikatauluttaa, että jokainen kerkesi löylyihin. Ruokailujen järjestäminen lähes kahdellekymmenelle hengelle oli varmasti melkoista sirkusta ja ruokailupaikat oli ripoteltu sinne tänne. Mutta lapsena kyllä nautin siitä hössöttämisestä ja kiireestä, vaikka välillä olin aikuisten tiellä ja koko lapsikatras käskettiin pihalle tai vinttiin.
Ja nukkumapaikkojen järjestäminen oli oma taiteenlajinsa.
Ihanat ja lämpimät muistot on lapsuuden jouluista jäänyt.

Nykyään vietämme joulua oman pienen perheen kesken. Ei ole hulinaa, kiirettä tai stressiä.
Tehdään niin kuin hyvältä tuntuu.
Joulupäivänä käymme yleensä miehen vanhempien luona joulupuurolla.
Joulun aikaan käymme myös äitini luona.
Viikko enää!

6 kommenttia:

 1. Sama täällä, lapsena joulut olivat mukavia...oli serkkua ja tätiä... oli enoa ja setää...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan se niin, että aika kultaa muistot. Tai sitten lapsuuden joulut on sen takia ihania, kun ei tarvitse itse laittaa ja stressata mistään :)

   Poista
 2. Minusta tuo sinun lapsuuden joulun kuvaus on just sellainen, mitä itse tahtoisin viettää... olis tosi ihanaa rupatella suvun kanssa, saunoa, syödä yhdessä, jakaa paketteja porukalla ja olla muutenkin yhdessä. Meillä ollaan aina kotosalla, ei käydä missään... lapset omissa koloissaan pelikoneillaan, minä netissä, mies telkkarin ääressä. Viime vuonna ei lämmitetty ees saunaa... ja ruokailu oli aiika pikainen juttu, olisko peräti ollu pientä toraakin ilmassa... Jeah, tosi tunnelmallista... Jotenkaan mulla ei ole varsinaisesti suurta joulufiilistä... mut jospa se tästä vielä ehtis tulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta ikävöin lapsuuden jouluja. Mutta rakastan kyllä näitä rauhallisia jouluja myös. Parasta olisi jos voisi yhdistää nämä kaksi asiaa, Eli aaton voisi olla oman perheen kesken ja vaikka joulupäivänä illallistaa koko suvun kanssa.

   Toivottavasti teidän joulu sujuu tänä vuonna paremmin kuin edellinen <3

   Poista
 3. Voi miten odotankaan sitä kiireetöntä aikaa, joulusaunaa ja hyviä ruokia. Meilläkin ollaan ihan perheen kesken kotosalla, eikä oo mihinkään kiirus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat mietteen siis. Joulu on kyllä ihanaa aikaa :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...