Sivut

perjantai 13. joulukuuta 2013

Joulupuu on rakennettu. Kirjaimellisesti.

Ja joulu on jo ovella! Ihanaa!
Jouluvalmistelut on hyvällä mallilla ja joulufiilis sen mukainen.
Kyllä! Joulufiilis löysi tiensä tänne, vaikka hetken epäilin että näinkö käy, että joulu vietetään ilman joulutunnelmaa.


Kinkku on tilattu, lahjahankinnat on hyvällä mallilla ja eilen tehtiin minun äidin avustuksella kunnon joulusiivous. Äitini tuli eilen toteuttamaan lupaamansa ennakkojoululahjan. Äiti oli koko päivän siivoomassa meillä puunaten vessaa, kylpyhuonetta, portaita, seiniä ja mitähän kaikkea vielä. Minä vietin lähes koko päivän keittiössä ja räjäytin kaikki laatikot ja kaapit tyhjiksi ja heitin kaiken turhan roinan roskiin (kuten hernekeittopurkin, jossa päiväys vuodelle 2009).  
Sitä roskiin menevää tavaraa kertyi lopulta lähes kaksi jätesäkillistä. Lisäksi Ikean kassillinen tavaraa lähti kierrätykseen. Kyllä nyt on siistiä.

Ai niin, päästiinhän me äidin kanssa paikalliseen sanomalehteenkin, kun eilen aamulla käytiin kierrätyskeskuksessa, jossa sattui olemaan 7v synttärit. Tietysti sitä pääsee lehteen kuvan kanssa juuri silloin, kun lähdet liikenteeseen aamulla unenpöppyrässä ja mietit, ettei tarvitse laittautua, kun mehän vaan pistäydytään siellä...


Toissavuonna meille sattui joku sekundakuusi, josta varisi neulaset jo ennen aattoa. Ja kissataloudessa joulukuusen pitäminen ei ole aina kovin mukavaa. Monet koristeet on menneet rikki, kun kissoista on niin mukavaa käydä vähän kokeilemassa tassulla miten se oksa taipuu ja heilahtaa.
Tässä ratkaisu. Joka tosin jakaa ihmisten mielipiteet kahtia. Mutta koska meidän perheestä 2/3 tykkää tästä ratkaisusta, niin tämä joulupuu on meillä nyt toista joulua. 
Ei muuten varise! Kissatkaan ei kiinnitä puuhun mitään huomiota, vaikka koristeita siinä roikkuukin.


Joulupuu on rakennettu vanhoista laudanpätkistä. Ja maalattu vanhoilla jämämaaleilla. Siihen on roiskittu sekaisin mustaa, valkoista ja punaista.





Olipa muuten kiva huomata viime postauksen jälkeen, että täällä on edelleen lukijoita blogihiljaisuudesta huolimatta. Kiva kun olette siellä
Ja toinen iloinen asia oli joulun ajan työvuorolistat. Niiden julkaisua jännitin ja odotin. Mutta niiden kanssa kävi paremmin kuin koskaan. Tämä on seitsemäs joulu samassa työpaikassa ja nyt ensimmäistä kertaa saan viettää joulua jopa neljä päivää. Aloitan vapaat sunnuntaina 22.12 ja seuraavan kerran töihin vasta tapanina. Aivan ihanaa. 

Kivaa viikonloppua ihan jokaiselle!

15 kommenttia:

  1. Heippa, tuo teidän persoonallinen kuusi sai minut kommentoimaan ekan kerran blogissasi :) Minusta tuo on ihan mahtava kuusi ja hyvä idea. Sellanen "rumankoree" ja huolisin myös itselleni! Hyvää joulun odotusta täältä sateisesta eteläsuomesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun jätit kommentin. Niitä on ilo aina lukea!
      Kuusi on juurikin rumankorea. Toiset tykkää, toiset ei :)
      Kiitos samoin, hyvää joulun odotusta!

      Poista
  2. Kauniilta näyttää tämäkin kuusi ja olen alkanut itsekin näitä ihastelemaan enemmän ja enemmän :) meillä Viivi-kissa on antanut kuusen olla rauhassaan, viihtyy kyllä aina puun juurella sitä tuoksutellen. Lahjapaketit sen sijaan herättävät kiinnostusta ja voi jos paketissa on lahjanarua! Siitähän iloinen leikki syntyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kuusi ei vie tilaa ja miellyttää silmääkin, mutta jouluntuoksua siitä ei tule, joten maljakkoon on pakko hakea pari kuusenoksaa.
      Lahjanarulla saa kissat muuten takuuvarmasti hepuliin :D

      Poista
  3. Tuo kuusi on tosi tosi tosi ihana keksintö ja minun mielestä kauniskin!! Huolisin itselle kyllä! Muutenkin teillä on mukavan jouluisen näköistä. Voi miten kiva lahja tuollanen siivousapu!

    Meillä on joskus kissat kaataneet kuusen... Sen jälkeen se piti sitten laittaa kattoon kiinni aina. Tänä vuonna on vähän mietinnässä tuleeko kuusta ollenkaan. Saa nähä. Minusta vois olla ihan kiva laittaa vaan isoja oksia maitotonkkaan (jos se pysyy pystyssä...) kun pihassa olis niitä oksia yllin kyllin tuosta kaatuneesta kuusesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun on kans pakko laittaa pari oskaa maljakkoon tuoksua tuomaan, tai tuo tonkka ois kyllä kans ihana idea!
      Ja äidin siivousapu oli kyllä aivan ihana lahja. Tuli tehtyä kunnon joulusiivous.

      Poista
  4. ihan huippu kuusi ! wautsi !
    mullakin vapaa joulu ja pistänpä vielä paremmaksi : 5 vapaata , ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Mä olen tuosta neljän päivän vapaasta niin onnellinen, kun odotin max kahden päivän vapaata ja olin asennoitunut, että saatan olla aattona aamuvuorossa. Ja sulla viiden päivän vapaa, nautitaan näistä :)

      Poista
  5. Siis niin mahtavan magee kuusi - että huh!!! Aivan ihana!!

    VastaaPoista
  6. Tosi kiva tuo kuusi! Uskon, että on varmasti helpompi ratkaisu kissojen kanssa.
    Ja idea toteutuksineen on ihan kympin arvoinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Anoppilassa kävin maalaamassa tuon kuusen, niin appivanhemmat katsoivat vähän kummissaan, kun roiskin maalia sikinsokin. Mutta onpahan tekijänsä näköinen :D

      Poista
  7. Joulu 2014 lähestyy nopeammin kuin uskoikaan,. Sen inoittamana lueskelin sinunkin blogiasi.. toivossa, että saisin täältä vinkkejä korttiaskarteluihini, mutta niiden etsimisen sijaan jäin lumoutuneena tuijottamaan vuoden 2013 joulukuustasi. Upea. Hyvät ideat ovat varstettavisaa. Ovathan?

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...