sunnuntai 18. elokuuta 2013

Elokuinen ilta.

Tänään tuli töiden jälkeen inspiraatio ruveta naputtelemaan säilykepurkeista lyhtyjä. Lyhdyt ei vielä valmistunut, mutta voi miten rentouttavan illan vietin reikiä naputellen. Ja samalla lauloin sydämeni kyllyydestä ja kidutin viihdytin perheenjäseniä.
Kun en saanut vielä uusia lyhtyjä valmiiksi, niin piti keksiä terassin pöydälle jotain muuta kivaa. Siispä kaikki lasipurkit yhteen kasaan ja kynttilät tulille.


Tämmöisiä lyhtyjä on taas tekeillä. Tämä on viimesyksyisiä tekeleitä. 

Leppoisaa sunnuntai-iltaa. Ja kivaa alkavaa viikkoa :)

10 kommenttia:

 1. Siis voi iik miten ihana lyhty! Voitko vähän vinkata miten niitä tehdään...

  Mä muuten hain eilen aamulla itelleni sen maton sieltä Askosta. Hinta oli edelleen edullinen, jes! Tuossa se nyt oottaa vielä paikalleen pääsyä. On se ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea uudesta matosta :D Se on ihana! <3

   Noita lyhtyjä tehdään niin, että ensin jäädytetään purkin sisälle vettä ja sitten jäiseen purkkiin naputellaan vasaralla ja naulalla reikiä. Se jää purkin sisällä estää purkin ruttaantumisen.
   Ite en ole suunnitellut etukäteen mitään kuviota, vaan rupesin vaan naputtelemaan. Purkki tosin huurtuu vähän jään takia, niin siihen huurteeseen voi vähän sommitella kuviota. Tai sitten voi vaikka paperiin piirtää mallin ja sen paperin teipata purkkiin ja naputella sen avulla.
   Purkki hohkaa kylmää kauheesti, joten jos naputtelee purkkia niin että se on sylissä (niin kuin minä teen), niin pyyhkeitä paksusti väliin ja sormikkaat käteen :)

   Noihin saa kulumaan aikaa paljon! Tuohon 20cm korkeaan purkkiin meni aikaa melkeen kolme tuntia ja semmoseen isoon kurkkupurkkiin meni yli neljä tuntia :) Riippuu tietysti siitä minkä kokoisia reikiä tekee ja miten tiheästi.

   Poista
 2. Makee lyhty ja värikäs uusi banneri :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Lyhty onnistui kyllä ihan hyvin :)

   Bannerin teko on vielä kesken, mutta kun on tämmöinen kaikkimullenytheti -luntoinen, niin tuo kokeilu pääsi jo esille.. :D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Yllättävän hyvä siitä tuli ensimmäisiksi kokeiluiksi :)

   Poista
 4. Hyvä idis tuo kurkkupurkki ja sen tuunaaminen. Näyttää kyllä tosi kivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo on kyllä kierrätystä parhaimmillaan :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...